Wie volgt Timothy Dupont op als winnaar van de Kustpijl?

Posted by & filed under Geen categorie.

Op zaterdag 9 september gaat De Kustpijl op zoek naar een opvolger van de Bredenaar Timothy Dupont. De wielerwedstrijd voor eliterenners (UCI 1.2) in Knokke-Heist is al aan zijn 46ste editie toe. De Kustpijl loopt over een parcours van 197 km op het grondgebied van Brugge, Damme en Knokke-Heist. Marco Zanotti winnaar van de editie 2015 is opnieuw van de partij naast Roy Jans 2 maal 3de in 2014 en 2015 en Bert VanLerberghe 2de in 2016 met zijn team Sport Vlaanderen Baloise .

Om 13 uur wordt het startschot van de Kustpijl gegeven op de Zeedijk ter hoogte van de Raan, waar de deelnemers ook zullen aankomen. Het parcours bestaat uit vijf grote rondes en 10 plaatselijke rondes, samen goed voor 197 km in totaal.

De Kustpijl is intussen een vaste waarde op de wieleragenda in september. De renners krijgen vijf grote ronden en tien lokale passages voor de wielen geschoven. Na ruim 199 kilometer weten we wie Timothy Dupont opvolgt op de erelijst. Na een supersnelle wedstrijd nam de Bredenaar vorig jaar de maat van Bert Van Lerberghe en Jelle Donders in een massaspurt. Benieuwd wie dit jaar het mooie weer maakt!

Daarnaast wordt in afwachting de eerste “Kustpijl Cycling Challenge” verreden tussen de verschillende lokale wielertoeristenclubs . Hierbij wordt een eerste gedeelte van de wedstrijd verreden als toertocht aan een geneutraliseerde snelheid van 32 km/u dit over 7 ronden van 5 kilometer. Een tweede gedeelte wordt gereden door 4 van de 10 renners per ploeg die deelnam aan de toertocht dit over 4 ronden van 20 km . Start van deze wedstrijd om 13u15.tevens op de zeedijk ter hoogte van de Raan. Het team die als eerste aankomt met drie renners wint de Kustpijl Cycling Challenge voor één jaar .

Leave a Reply

  • (will not be published)